top of page

מה הוא בית ספר בקהילה?

'בית ספר בקהילה' היא תפיסה מחודשת של תפקידו של המוסד החינוכי במרחב הגיאוגרפי בו הוא ממוקם.

 

במובן קהילה אנו מתכוונים לקהילת בית הספר יחד עם קהילת המרחב הגיאוגרפי - השכונה. בתוכה, אנו רואים את המנהל הקהילתי כמתכלל העיקרי של הקהילה, בשותפות עם ארבעת סוגי השחקנים העיקריים הפועלים בה: מוסדות שלטון, מגזר עסקי, מגזר שלישי ותושבים.

 

באמצעות 'בית ספר בקהילה' אנו מבקשים לחבר את מערכת החינוך למערך אזרחי וקהילתי זה, ולארוג אותם יחד למערכת קהילתית שלמה, אסטרטגית ורב-מימדית. זאת, באמצעות קיום ערוצי תקשורת ישירים, חשיבה משותפת רחבה ולקיחת אחריות משותפת בתחום החינוך - הפורמלי והבלתי פורמלי. יצירת 'תו תקן' של בית ספר בקהילה מעלה את רמת הפעילות הקהילתית בבתי הספר, מייצרת קבוצת עמיתים לומדת ומחזקת מגמה חיובית של שיתופי פעולה בין גופים שונים הפועלים במרחב השכונה.

איך נראה בית ספר בקהילה?

אנו מצפים לראות 'בית ספר בקהילה' כמקום בעל תקשורת מפותחת, פנים בית ספרית וחוץ בית ספרית ואווירה של פתיחות וקבלה.

בית הספר יראה את עצמו כמוביל חיבורים בין בית הספר לשירותי הקהילה, הוא ייעזר בשירותיהם והם ייעזרו בו.

בית הספר יהיה מעורב בשכונה, יכיר את המינהל הקהילתי, המוסדות הקהילתיים בה ואת תושביה ויפעל עימם בשותפות לקידום החינוך והמרחב.

 

לצורך כך, בית הספר יפעל במסגרת תכנית שנתית בצירי פעילות כלפי פנים וכלפי חוץ:

  • הראשון מתמקד ביצירת הון מקשר - פיתוח זהות, העלאת רמת הקהילתיות והטמעת תרבות וערכים של קהילתיות בתוך בית-הספר (הורים, תלמידים, מורים).

  • השני, עוסק בבניית הון מגשר - ביצוע בפועל של שותפויות במרחב הגיאוגרפי, במיקוד עבודה מול 4 סוגי שחקנים בקהילה: מוסדות שלטון, מגזר עסקי, מגזר שלישי ותושבים.

 

במקביל, בית ספר בקהילה ייקח חלק פעיל ומשמעותי בפורום חינוך קהילתי-מרחבי שיפגיש את העוסקים בחינוך וקהילה במרחב השכונתי ויפעיל יוזמות משותפות.

bottom of page